23 Aralık 2011 Cuma

Peygamberimiz Çocuklara Nasıl Davranırdı?



beni bilen bilir eğer bir yazar konuyu uzattıkça uzatıyor sadede bir türlü gelemiyorsa ben o yazara uzun bir ara veririm gece evi seriside böyle oldu yahuu adam sadede gel aynı kelimeleri cümleleri ayrı kitaplarda kullanmışda kullanmış. velhasılı kelam gece evi serisi bir süre raflarda...

okuyacak kitap ararken bu kitabı buldum geçen yıllarda bir arkadaşımın hediye ettiği kitabı kütüphaneye kaldırmış ve okumamışım. ve hata etmişim dev eserlerden toplanmış kimi kıssa kimi hadis olan küçük küçük konulara yer veren kitap peygamber efendimizin çocuklara nasıl değer verdiğini onları çocuk deyip ötelenmesi yada kenera ayırması beklenirken baş tacı edilmesini anlatıyor. nuriye çeleğenin derleyip topladığı kitap 140 sayfadan ibaret yalnız gerçekten ufku ve düşünce gücünüzü açan düşünmenizi sağlayan bir eser.

bir sayfasında efendimiz bebeğin ağlaması ile ilgili şunu söylemiş çok dikkatimi çekti.
'çocugun ağlaması ilk iki ayda Allah tan başka ilah olmadıgına şahadettir,dördüncü ayın sonuna kadar Allah a tevekkül sekizinci ayın sonuna kadar anne ve babası için istiğfardır' bunu duyan hangi anne baba bebeğe kızabilir :)

tavsiye edilip kaynak olarak devamlı okunacak kitaplar arasına alındı bile...
tugbatugba

Hiç yorum yok :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...